Kariyerine Etki Kat: Balık Refahı Eğitimi ile Fark Yarat!

Kafka’nın da dediği gibi, “Nereden baktığınız ne gördüğünüzü de değiştirir.” Gelin, balık refahına bakış açımızı değiştirelim ve gelecekteki gelişmelere birlikte yön verelim!

Eğer balık refahı konusunda derinlemesine bilgi edinmek, pratik uygulamalar görmek, örnek senaryolar üzerinde çalışmak ve stratejiler geliştirmek istiyorsanız, yüz yüze olarak gerçekleştireceğimiz eğitimimiz tam size göre! 

Tarih ve Yer: 27 – 29 Kasım, Anemon Aydın Otel

Eğitim programı tamamen ücretsizdir. Çiftlik Hayvanlarını Koruma Derneği sponsorluğunda su ürünleri mühendisliği 3. ve 4. sınıf öğrencilerine özel olarak hazırlanmıştır.

Eğitim sonunda sertifika verilecektir.

future for fish

BAŞVURU KOŞULLARI

Balık refahına dair düzenlediğimiz bu eğitimde, alanında uzman ve farklı üniversitelerden seçkin profesörler bizlere rehberlik ederken, sektörden deneyimli yetkililer de uygulamadaki durumu aktarmak üzere yanımızda olacak. Böylece hem teorik bilgiye hem de sahadaki pratik deneyimlere erişim sağlayarak kapsamlı bir eğitim sunmayı hedefliyoruz.

BAŞVURU KOŞULLARI

 

Su Ürünleri Mühendisliği Bölümü 3. veya 4. sınıf öğrencisi misin? Balık refahının ne olduğunu ve kariyerine nasıl bir etkisi olabileceğini öğrenmek istiyorsan, şimdi başvur! Ulaşım engelin yoksa, başvuru formunu doldurarak bu eşsiz deneyime katılma şansını yakalayabilirsin!

 

BAŞVURU SÜRECİ

Programımız, sadece 25 öğrenci kontenjanıyla sınırlıdır. Başvurunu 20 Ekim’e kadar tamamladığında, sonuç hakkında 25 Ekim’de sana geri dönüş sağlayacağız.

Tarih: 27 – 29 Kasım
Lokasyon: Aydın Anemon Otel
Ücret: Yol, yemek, konaklama ve ders materyalleri gibi tüm masrafların Çiftlik Hayvanlarını Koruma Derneği tarafından karşılanacak.

28 kasım 2024

Eğitim Programı

28 Kasım – 09:30 – 12:00

Deniz Kıraç Uncu

BALIK REFAHI NEDIR? TÜRKİYE’DEN ÖRNEKLEMLER

Deniz Kıraç, lisans eğitimini Koç Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde tamamladı. Kariyerini daha büyük fayda sağlayabileceği projeler üzerine şekillendirmeye karar veren Kıraç, son üç yıldır Future For Fish Programı Yöneticisi olarak aktif görev yapmaktadır. Viyana’da düzenlenen konferansta “Electrical Stunning and Fish Welfare in Turkish Marine Aquaculture” başlıklı sunumuyla dikkat çekerken, ekibiyle düzenlemiş olduğu “Balığın Geleceği İçin: Elektrikli Çarpma Sistemi” konulu lansmanı gerçekleştirmiştir. Ayrıca “Elektrikli Hasat Sistemi Türkiye Raporu”nu hazırlayarak bu alandaki bilgilerini ve deneyimlerini paylaşma fırsatı bulmuştur. 

28 Kasım 2024 – 12:00. -13:45

Doç. Dr. Şükrü Yıldırım

Ağ Kafes Sistemlerinde Refah Uygulamaları

Doç. Dr. Şükrü Yıldırım, Ege Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi’nden 1993 yılında mezun olmuştur. 1997 yılından beri Ege Üniversitesi’nde çalışan Yıldırım, 2015 yılında doçent unvanını almıştır. Sektör ve ilgili bakanlıklarla yürüttüğü saygın projelerin yanı sıra, bilim camiasına kazandırdığı yayınlar ve akademik bildirilerle değerli katkılarda bulunmuştur. 2020 yılından beri Su Ürünleri Derneği’nin yönetim kurulu başkanı olarak görev almaktadır.

28 Kasım 2024 – 14:00. -14:45

Prof. Dr. Deniz Çoban

Balık Refahı ve Balık Davranışı İlişkisi

Prof. Dr. Deniz Çoban, Ege Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi’nden 1997 yılında mezun olmuştur. Akademik kariyerine Ege Üniversitesi’nde başlayan Çoban, 2009 yılından beri Aydın Adnan Menderes Üniversitesi’nde çalışmalarına devam etmektedir. 2002-2003 yılları arasında Tokyo Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Üniversitesi’nde ve Mayıs 2012’de Humboldt Üniversitesi’nde önemli çalışmalarda bulunmuştur. 2015 yılında profesör unvanını alan Çoban, 2016 yılı itibariyle Adnan Menderes Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Su Ürünleri Mühendisliği Bölümünde Anabilim Dalı Başkanı olarak görev almaktadır. Sektöre kattığı saygın projelerin yanı sıra, balık refahının sektörün geleceği ile iç içe olduğu düşüncesiyle 2023 yılından beri Future For Fish programına akademik danışmanlık yapmaktadır.

28 Kasım 2024 – 14:55 -15:40

Prof. Dr. Aslı Cadun Yünlü

Balık Refahı ve Ürün Kalitesi İlişkisi

Prof. Dr. Aslı Cadun Yünlü, Ege Üniversitesi, Su Ürünleri Fakültesi’nden 2000 yılında mezun olmuştur. 2000 yılından beri Ege Üniversitesi’nde çalışan Yünlü, 2020 yılında Profesör ünvanını almıştır. Sektöre ve bilim camiasına sunduğu saygın projelerin yanı sıra, birçok yayın ve akademik bildiri ile değerli katkılarda bulunmuştur. 2016 yılından beri Ege Üniversitesi, Su Ürünleri Fakültesi, Avlama ve İşleme Teknolojisi Bölümü, İşleme Teknolojisi Anabilim Dalı’nda Bölüm Başkan Yardımcısı olarak görev almaktadır.

28 Kasım 2024 – 15:50 -16:35

Tuna Yılgörmüş

Balık Çiftliklerinde Refah ve Elektrikli Hasat Sistemi Uygulaması

2002 yılında Ege Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi’nden mezun olan Tuna Yılgörmüş 15 yıldır Abalıoğlu firmasında çalışmaktadır. Çiftlik şefi olarak başladığı, görevine son olarak Üretim Direktörü olarak devam etmektedir.

Biz Kimiz

Geleceğin Mühendisi Balık Refahını Önemser

Future For Fish balık yetiştiriciliği ve işleme süreçlerinde balıkların çektikleri acıları olabildiğince azaltmak, elektrikli hasat sistemi gibi inovatif yöntemlerle balık refahı standartlarını yükseltmek ve Türkiye’de bu konudaki en güncel bilgi ve uygulamaları sektöre kazandırmak için çalışmalar yürütmektedir.

Program, çeşitli eğitimler ve saha uygulamalarıyla hem öğrencilere hem de sektörde çalışan profesyonellere, balık refahı alanında uzmanlaşma fırsatı sunar.

FUTURE FOR FISH EKİBİ

SIKÇA SORULAN SORULAR

Nerede kalınacak?

Katılımcılar Aydın’daki Adnan Menderes Üniversite misafirhanesinde konaklayacaktır. Konaklama detayları, katılımınız onaylandığında tarafınıza iletilecektir.

Ulaşım nasıl sağlanacak?

Katılımcıların ulaşım masrafları Future for Fish tarafından karşılanacaktır. Ulaşım düzenlemeleri ve detaylar, katılımcılara eğitim öncesinde bildirilecektir. Önden herhangi bir ödeme yapmanıza gerek yoktur.

Eğitime tam katılım zorunlu mu?

Evet, tüm günlere katılım zorunludur. Hem teorik derslere hem de saha çalışmasına katılım sertifikayı elde etmenin koşullarıdır.

Sertifika verilecek mi?

Evet, eğitimin sonunda tüm eğitime katılan katılımcılara sertifika verilecektir.

Burs kazanmak ne demek?

Eğitim ücretsizdir ve tüm ödemeler Future for Fish tarafından sizin adınıza yapılmaktadır. Bu yüzden yol, yemek ve konaklama gibi masraflar için önceden herhangi bir ödeme yapmanıza gerek yoktur.

Eğitime nasıl başvururum?

Eğitime başvurmak için websitenin aşağısındaki başvuru formu üzerinden formu doldurmanız gerekmektedir. Başvurmak için son tarih 20 Ekim.

Kontenjan sınırı var mıdır?

Evet, eğitim 25 kişiyle sınırlıdır.

Eğitime katılmak bana ne katar?

Türkiye’de su ürünleri öğrencilerine yönelik bu alandaki ilk eğitim programına katılarak hem balık refahı konusunda teorik bilgi birikiminizi artıracak, hem de teknik gezi sayesinde bilgilerinizi pekiştirecek ve ilgili teknolojinin etkilerini yerinde gözlemleme fırsatı bulacaksınız. Ayrıca bu eğitime katılmak kariyerinizi yönlendirmenizi, ülkenin dört bir yanından gelen su ürünleri mühendisliği öğrencileriyle tanışıp ağ oluşturmanızı, ve sektör profesyonelleriyle tanışmanızı sağlayacaktır.

Saha çalışmasından kastımız nedir?

Saha çalışması, eğitimin son gününde yapılacak balık çiftliği ziyaretidir. Bu ziyaret sırasında, eğitimde öğrendiğiniz balık refahı uygulamalarını gerçek hayatta gözlemleyebileceksiniz ve pratik deneyim kazanacaksınız.

Başvurum kabul edilmezse ne yapabilirim?

Kontenjan sınırlı olduğu için tüm başvurular kabul edilmeyebilir. Eğer bu eğitime katılamazsanız, Future for Fish’in düzenlediği diğer etkinlikleri linkedin sayfamızdan takip edebilirsiniz.

BAŞVURU FORMU LİNKTE

KAYITLAR 20 EKİM’E KADAR SÜRÜYOR!

Su Ürünleri Mühendisliği Fakültesi 3. veya 4. sınıf öğrencisiysen ve balık refahına ilgi duyuyorsan, bu eğitim fırsatını kaçırma! Çiftlik Hayvanlarını Koruma Derneği tarafından tüm masrafları karşılanan bu eğitim, 27-29 Kasım tarihlerinde Anemon Aydın Otel’de gerçekleşecektir. Katılım için okullarınıza izin yazısı gönderilecektir ve program sonunda sertifika verilecektir. Hemen başvur ve balık refahı konusunda derinlemesine bilgi edin!