BALIĞIN GELECEĞİ
Future For Fish (Balığın Geleceği) programı, hızla gelişerek su ürünleri üretiminde dünyada önemli bir yere sahip olan ülkemizde balıkların iyi halini gözeterek sektör ve hayvan hakları savunuculuğu arasında bir köprü görevi görmektedir.
HİKAYEMİZ
Future For Fish
2022 yılında Çiftlik Hayvanlarını Koruma Derneğinin bir programı olarak hayata geçmiş olan Future For Fish, balık refahını odak noktasına alarak, su ürünleri sektöründe büyük bir öneme sahip ülkemizde, milyarlarca balığın hayatını etkileyen Türkiye odaklı bir proje geliştirmektedir.
Üretici, tedarikçi, alıcı ve yurtdışındaki diğer kuruluşlar ile köprü bir konuma oturarak hem balığın acı çekmesinin önüne geçilmesi için adımlar atarken hem de sektörün sürdürülebilir, kaliteli ve küresel sağlığı gözeten bir konumda olmasına olanak sağlamaktadır.
Ekibimiz iki yıldır sektörün de ihtiyaçlarını dinleyerek milyarlarca balığın çektiği acının önüne geçecek sürdürülebilir çözümler oluşturmaktadır. Metro marketlerinin vermiş olduğu taahhüt dünyada bu anlamdaki sayılı örneklerden biri olup programımızın milyonlarca balığa etki etmesinin başlangıcı olmuştur.
EKİBİMİZ
Deniz Kıraç Uncu
Program Yöneticisi
Deniz, lisans eğitimini Koç Üniversitesi Hukuk Fakültesinde tamamladı. 2020 yılında Vrije University Amsterdam’da Erasmus yaptı. Üniversite’de başkanlığını da yaptığı Koç Üniversitesi Global Aid topluluğu ile beraber eğitim konusu başta olmak üzere pek çok proje oluşturdu. Kariyerini daha büyük fayda sağlayabileceği projeler üzerinden ilerletmeye karar veren Deniz, FUTURE FOR FISH Programı Yöneticisi olarak çalışmakta.
Deniz Özen
Proje Uzmanı
Lisans eğitimini Bilgi Üniversitesi Ekonomi-İşletme bölümünde tamamladı ve üniversitenin Ekonomi Kulübü kuruculuğunu yaptı. 2020 yılından beri Kafessiz Türkiye gönüllüsü olan Deniz, emeğini olabildiğince fazla hayvanın yararına kullanmak amacıyla 2023 Nisan ayında proje uzmanı olarak ekibe katıldı. Deniz aynı zamanda Bilgi Üniversitesinde Sosyal Projeler ve STK Yönetimi üzerine yüksek lisans öğrenimi görmekte.
Prof. Dr. Deniz Çoban
Akademik Danışman
Prof. Dr. Deniz Çoban, Ege Üniversitesi, Su Ürünleri Fakültesi’nden 1997 yılında mezun oldu. 2009 yılından beri Aydın Adnan Menderes Üniversitesi’nde çalışan Çoban 2015’ten beri Prof. Dr. olarak görev almakta. 2002-2003 yılları arasında Tokyo Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Üniversitesi’nde ve Mayıs 2012’de Humboldt University of Berlin’de çalışmalarda bulundu. Sektöre kattığı pek çok saygın projenin yanı sıra, balık refahının sektörün geleceği ile iç içe olduğu düşüncesiyle 2023 yılından beri Future For Fish programına akademik danışmanlık yapmaktadır.
Sinem Uğur
Stajyer
Sinem, lisans eğitimini Ege Üniversitesi Su Ürünleri Mühendisliği bölümünde tamamladı. Lisans eğitimi süresince edindiği bilgi ve becerilerini, ilgi duyduğu Su Ürünleri Yetiştiriciliği Ana Bilim Dalı Yüksek Lisans Programı’nda geliştirdi ve mezuniyetinin ardından aynı üniversite ve birimde doktoraya başladı. Doktora öğrenimine devam eden Sinem, 2022-2023 yılları arasında Tokyo Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Üniversitesi’nde araştırmacı öğrenci olarak çalışmalarda bulundu. Lisans ve lisans üstü eğitimi süresince gönüllük esaslı derneklerde araştırmacı olarak görev aldı. Balık refahının gelişmekte olan su ürünleri sektörünün geleceği ile iç içe olması ve yetiştirilen balıkların eziyetini olabildiğince indirgemenin yollarını arama niyetiyle Future For Fish ekibinde 2024 uzun dönem stajyeri olarak görev alıyor.
Melanie Ceyda Lebas
Stajyer
Galatasaray Üniversitesi’nde Uluslararası İlişkiler lisans öğrencisi. Toplumsal farkındalığını erken bir yaşta kazanarak Sınır Tanımayan Doktorlar uluslararası sivil toplum kuruluşunda yer aldı. Sekiz senedir etik olarak vejetaryen olan Melanie, hayvan zulmüne karşı savaşmak için Future for Fish projesinde stajyer olarak yer almaktan gurur duymaktadır.